Tradicions i costums

TRADICIONS I COSTUMS

 Mare de Déu del Carme


Aquesta festa té molta relació amb el món de la pesca perquè la Mare de Déu del Carme és la patrona dels pescadors. El dia abans es canta una havanera a la platja amb rom cremat.  El 16 de juliol a la tarda es fa una processó que va de la parròquia de Sant Pere fins al moll, on les barques de pesca surten a fer l’ofrena de flors per la mar. Tot aquest procés està acompanyat per pubilles, xiquets i xiquetes vestits de pescadors, cobla, timbalers i vogadors, que porten rems de fusta. La barca que porta la patrona dels pescadors va acompanyada de moltes barques, totes carregades de molta gent. Quan arriben al port es torna a fer la processó fins arribar a l’església de Sant Pere, mentre una multitud de gent omple el moll i els carrers. Cap al tard es fa una ballada de sardanes.


Resultado de imagen de mare de deu del carme cambrils
Mare de Déu del Carme








OPINIÓ PERSONAL: 

Tret que sóc de Cambrils, tenia coneixement sobre aquest tradició però mai l´ havia vist ni sabia que es feia ben bé i aquesta recerca d´ informació m´ha ajudat a saber-ho amb certesa.





WEB GRAFIA:

info  http://www.cambrils.cat/biblioteca/fons-local/festes-i-tradicions/mare-de-deu-del-carme 

foto   https://www.google.com/search?q=mare+de+deu+del+carme+cambrils&safe=strict&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiTksLd3tLbAhUHVxQKHeBfAegQ_AUICigB&biw=1280&bih=831#imgrc=u5pCG4aafOcC_M:


 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Literatura (creativa)

formacions i orígens (creatiu)